Tweet |
Karakurt, demokratikleşme ile kalkınmanın bir arada olması gerektiğine vurgu yaparak, çözüm önerilerini paylaştı.
KUVVETLER AYRILIĞI VE GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM
Genel Başkan Ali Karakurt yaptığı açıklamasında: "Demokrasinin temeli olan; yasama, yürütme ve yargının; birbirlerini denetleyen, dengeleyen ve kontrol eden “kuvvetler ayrılığını” sağlamak ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi uygulamaya koymak büyük önem taşımaktadır. Demokratikleşme olmadan kalkınma söz konusu değildir" dedi.
TAM BAĞIMSIZ ADALET SİSTEMİ GEREKİR
Karakurt açıklamasının devamında: "Tam bağımsız adalet sisteminin ve hukukun dokunulmazlığının; bir daha müdahale edilemeyecek şekilde güvence altına alınması iç barışın sağlanması adına oldukça önemlidir. Buna paralel olarak kamu'nun her kademesinde; yolsuzluğu, hırsızlığı, rüşveti, adam kayırmayı, savurganlığı ortadan kaldıracak, yasal önlemleri alarak işe başlamak toplumun tam desteğini de sağlayacaktır.
ÜRETİMİN ÖNCELİK OLDUĞU EKONOMİ POLİTİKALARI
Ekonomi politikalarının temelini her alanda "üretimin önceliği" oluşturmalıdır. Yalnızca algı yaratmaya dönük, hiçbir bilimsel temeli olmayan, saçma ve komik politik kararlarla enflasyonun kontrol altına alınacağını düşünmek saflıktır, iş bilmezliktir. Her sektörde üretimi artırmadan, tüm önemli “dış alım” kalemlerini ülkemizde üretmeden, topyekûn bir “dış satım” hamlesini tüm sektörlere yaymadan ekonomiyi ve ülkeyi kalkındırmak olası değildir.
MÜLTECİ SORUNU VE TOPLUMUN GÜVENLİĞİ
Ayrıca diğer yandan da ülkeye kontrolsüz bir biçimde doldurulan tüm mültecileri kendi ülkelerine göndermek toplumumuzun güvenliği ve bekası adına büyük öncelik taşımaktadır.
EĞİTİMDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIM VE REFORMLAR
Hemen yanı sıra eğitim sistemimizdeki her türlü dogmanın, hurafenin ayıklanmasını takiben, çağdaş bir anlayış temelinde, üretim odaklı eğitim programlarıyla tüm içerik yenilenmelidir. Gerçek dünyayı öğretme yerine, sanal bir öteki dünyayı merkeze koyan, referans alan tüm okulların, kurumların, tarikatların, cemaatlerin ve bunların kurslarının, yurtlarının yasaklanıp kapatılması gündeme alınmalıdır.
AYRIMCILIĞA SON VE YASAL DÜZENLEMELER
Tüm bu faaliyetler; ayrımcılık yaratarak toplumu ayrıştırdıkları, çocuklarımızı istismar ettikleri ve çocuğun özgürce yaşama hakkına müdahale ettikleri, ülkenin gerilemesine, bölünmesine kısaca emperyalist güçlere hizmet ettikleri için, yasalarla suç haline getirilmelidir.
TEKNİK OKULLAR VE DİN EĞİTİMİ YENİLEMESİ
İhtiyaç fazlası imam hatipler, ilahiyat okulları yerine üretim odaklı teknik okullarla ülkenin donatılması, dinin yalnızca özel hayatla sınırlandırılması ve genel bütçeden bir ödenek ayrılmaması en büyük reform olacaktır.
LİYAKATSİZLİKLE MÜCADELE
Üretmeden hayal satmanın önü artık kesilmelidir. Adam kayırma, liyakatsizlik artık önlenmelidir. Kamu da maaşlara denge getirilmelidir. Çalışanların ortalama geliri 30-40 bin TL iken; birilerine 1-1.5 milyon TL maaş verme saçmalığı kaldırılmalıdır.
TARIM POLİTİKALARI VE VERGİ REFORMU
Ulusal tarım politikaları ile çiftçiye yeterli kredileri sağlayıp, vergi ayrıcalıkları getirerek; dış satım potansiyeli barındıran, “verimi yüksek tarımsal ürün üretim programı ve yönetimi” hayata geçirilmelidir. Hakça bir vergilendirme politikası ile temel ihtiyaç ürünlerinden vergiyi kaldırarak, çok kazananlardan çok, az kazananlardan az vergi alınması ve gelirler arası uçurumun azaltılması; refahın tabana yayılmasını sağlayacaktır.
DOĞAL ZENGİNLİK KAYNAKLARININ YEREL YÖNETİMİ
Ülkenin doğal zenginlik kaynakları devletin etkin kontrolü altında çıkarılmalıdır. Yabancı eller aracılığıyla yağmanın önü kesilmelidir. Kamu görevlilerinin makam araç ve lüks yaşam saltanatına artık son verilmelidir.
SAĞLIK BİLİNÇLENDİRMESİ VE MİLLETVEKİLLERİNİN AYRIMCILIĞI
Toplumun sağlık konusunda bilinçlenmesi ana okulundan başlanarak müfredatta yer almalıdır. Milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığı dışında her türlü ayrımcılığı kaldırılmalıdır.
SAVUNMA SANAYİSİNE DESTEK
Bağımsızlığımızı güvence altına alacak olan savunma sanayii sonuna kadar desteklenmelidir.
ON YIL SONRA BAMBAŞKA BİR ÜLKE
Tüm bu politikalar uygulamaya konulduğunda çok değil on yıl sonra her konuda kendi kendine yeten, dış satımı, dış alımından fazla olan, döviz sıkıntısı çekmeyen, cari açık sorunu kalmayan, sosyal barışı sağlanmış ve yarınlara güvenle bakan; bambaşka bir ülke yaratabiliriz" ifadelerini kullandı.